Logo
My Account |  Site Map | Contact Us  
Welcome Guest Search | Active Topics | Sign In | Register

EO.WebBrowser mp4 issue Options
John Hansen
Posted: Sunday, February 12, 2017 10:12:16 AM
Rank: Newbie
Groups: Member

Joined: 10/28/2015
Posts: 2
I am having trouble playing local mp4 files in eo.webbrowser.
I have tried a lot of the suggestions you mention in the documentation

AllowProprietaryMediaFormats
EnableWebSecurity
etc.

but nothing seems to Work.

When the page loads it shows either vlc or silverlig plugin, saying "plugin require permission to run"
I have tried to open the same html in ei11, edge and chrome and it Works in all these browsers.

My files are stored locally in same directory and I have an index html file with a simple video object in there.

example
<video width="320" height="240" controls>
<source src="movie.mp4" type="video/mp4">
<source src="movie.ogg" type="video/ogg">
Your browser does not support the video tag.
</video>

Please help!
eo_support
Posted: Sunday, February 12, 2017 8:51:55 PM
Rank: Administration
Groups: Administration

Joined: 5/27/2007
Posts: 19,598
Hi,

You are probably mixing up our browser with another one. Our browser engine is built from the same source code that Google Chrome browser is based on. So it should handle video tag fine. Additionally, the current version of Chrome does NOT support VLC or Silverlight plugin (because those plugin uses NPAPI interface and newer version of Chrome only supports PPAPI interface). So we do not support those two plugins either. As such if you see those two plugins, then its almost certain that you are not using our browser engine. Our browser engine does naively support MP4 and OGG format. It does not need a plugin for that.

Thanks!
John Hansen
Posted: Tuesday, February 14, 2017 5:55:16 AM
Rank: Newbie
Groups: Member

Joined: 10/28/2015
Posts: 2
I do not understand when you say I am using another browser. I am using your example TabbedBrowser?
I know that flash and silverlight is not supported, that is also why I am so confused that these plugin is detected when trying to open the html page.
When I am using the Chrome directly it chosse the html5 player and start to play.
I also tried to open the mp4 directly. In Chrome it Works, but in the eo webbrowser it does not.
What can I be doing wrong?
eo_support
Posted: Tuesday, February 14, 2017 8:56:08 AM
Rank: Administration
Groups: Administration

Joined: 5/27/2007
Posts: 19,598
What version do you use? If you use an older version, it may load the VCL and Silverlight plugins, however the latest version won't load these two plugins. Also the TabbedBrowser sample does not call AllowProprietaryMediaFormats or EnableWebSecurity. So if you want to use the TabbedBrowser sample, you must modify it to allow those first.


You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.