Welcome Guest Search | Active Topics | Sign In | Register

Failed to start image manager Options
John
Posted: Thursday, November 17, 2022 3:12:57 PM
Rank: Newbie
Groups: Member

Joined: 10/20/2022
Posts: 2
Running version 23.0.18 of EO.WebBrowser.WinForm on Win11 pro.

I get the following exception:

System.Exception: Failed to start image manager
at EO.Internal.xzzw.dcxq.rojv()
at EO.Internal.xzzw.dcxq.rokf()
at EO.Internal.yaaf.umrw(Action nse)
at EO.Internal.xzzw.dcxq.rojp()
at EO.Internal.xzzw.gxoz(Boolean& nlj, Type[] nlk, String nll, String nlm)
at EO.Internal.xzzw.ikoz(Type[] nlg, String nlh, String nli)
at EO.Internal.xzzx.ikoz(String nrb, String nrc)
at EO.Internal.vpid.cmvw()
at EO.Internal.vpid.fmfq.efwc()
at EO.Internal.xzvl.umrw(Action lue)
at EO.Internal.vpid.ffoo(WindowsIdentity fw)
at EO.WebEngine.Engine.Start(WindowsIdentity user)
at EO.Internal.crkk..ctor(WebView ip)
at EO.WebBrowser.WebView.rwhw()
at EO.WebBrowser.WebView.rwhw(IntPtr q, Boolean r)
at EO.WebBrowser.WebView.Create(IntPtr hWnd)
at EO.WinForm.WebViewHost.kasz(Object l)

I've run the application on a few computers. The same web page was loaded at application launch during testing. The exception does not occur on every system. But I've got one computer that throws the exception every time. Any idea how to fix this?
eo_support
Posted: Thursday, November 17, 2022 3:46:36 PM
Rank: Administration
Groups: Administration

Joined: 5/27/2007
Posts: 23,541
Hi,

This most likely is due to third party AntiVirus application incorrectly killing the child process our code is trying to start. You can try to put eowp.exe inside the same directory as EO.Base.dll and see if that resolves the issue. See here for more details:

https://www.essentialobjects.com/doc/common/eowp.html

If that still does not resolve the issue, you may want to find out which third party application is killing the child process and explicitly whitelist eowp.exe in that application.

Thanks!
John
Posted: Friday, November 18, 2022 3:28:05 PM
Rank: Newbie
Groups: Member

Joined: 10/20/2022
Posts: 2
Setting EO.Base.Runtime.EnableEOWP true and adding eowp.exe fixed the issue.

Thanks.
eo_support
Posted: Friday, November 18, 2022 4:24:52 PM
Rank: Administration
Groups: Administration

Joined: 5/27/2007
Posts: 23,541
Glad to hear that!


You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.