Welcome Guest Search | Active Topics | Sign In | Register

EO-PDF v23.0.83 hanging when trying to generate a PDF Options
Phil
Posted: Monday, January 23, 2023 1:46:03 AM
Rank: Advanced Member
Groups: Member

Joined: 11/8/2017
Posts: 50
Hello - as we're having startup issues when deploying EO-PDF versions after v22.1.94 to AppServices, I upgraded to v23.0.83 to check whether our issues were resolved - we are calling EO-PDF from .NET Core 3.1. When we run our (web) application to generate PDF's locally we are hanging on the HtmlToPdf.ConvertHtml(...) call indicated

Code: C#
EO.Base.Runtime.EnableEOWP = true;
HtmlToPdf.MaxConcurrentTaskCount = 4; //** set to 16 or higher for User-Acceptance / Production
...
HtmlToPdfResult htmlToPdfResult = null;
using (var debugConsoleLog = new StringWriter())
{
    HtmlToPdf.DebugConsole = debugConsoleLog;
    using (System.IO.MemoryStream stream = new System.IO.MemoryStream())
    {
        try
        {
            htmlToPdfResult = HtmlToPdf.ConvertHtml(inputHtml, stream); //**hanging here**
        }
        catch (Exception ex)
        {
            _logger.LogError(ex, $"{this.GetType()}");
            throw;
        }
        bytes = stream.ToArray();
    }
    debugConsoleLog.Flush();
}
var reader = new PdfDocument(new MemoryStream(bytes));
pageCount = reader.Pages.Count;

Nothing happens after this point and no error message is returned (no timeout, etc in the EO-PDF logging - nothing either in the Windows Event log)

Thinking it may be something within my local environment (eg. virus protection, etc), I deployed to our development slot on AppServices and still get the same behavior (hanging - no error message)

When I downgrade from EO-PDF v23.0.83 -> v23.0.51, the PDF generates both locally and when deployed to our development AppServices slot

Is the setup/configuration different for v23.0.83 ?
eo_support
Posted: Monday, January 23, 2023 9:37:46 AM
Rank: Administration
Groups: Administration

Joined: 5/27/2007
Posts: 23,576
Hi,

We tested it here and it seems to work fine. Can you try to isolate the problem into a test project and then send the test project to us? See here for more details:

https://www.essentialobjects.com/forum/test_project.aspx

Thanks!


You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.